tiistai 13. lokakuuta 2015

Grillikodan ja saunan terassi.

Vihdoin ja viimenin kesän viimeinen projekti on loppu eli päätöksessä. Saunan ja grillikodan terassi saatiin valmiiksi ennen talvea vaikka välillä tuntui ettei se valmistu ikinä. Itse en juurikaan hommaan osallistunut muuten kuin muutaman kerran apukätenä ja vaikka mielipiteitäkin joissakin asioissa kysyttiin en juurikaan omia mielipiteitä asioista tuonnut esille kun luotan J:n visioihin ja toteutukseen asioista, niihin ei juurikaan ikinä ole tarvinut puuttua. Olen sanonutkin että jos joskus menisin naimisiin haluaisin häät sulhasen tapaan tai jos vaatekaappini sisusta pitäisi panna uusiksi niiin etten itse saisi päätäää mitä sinne tulee niin, tiedän että J osaaa hoitaa homman. Luotan ihan 100 prosenttisesti hänen valintoihin ja tiedän että hänellä on silmää näissä asioissa kuten myös sisustus asioisssa.

Tästä tää kaikki lähti vuosi takaperin keväällä.Katto meni kokonaan uusiksi. Aikataulu vähän petti ja katon teko kesti sateisesta kesästä johtuen.


Saunarakennuksen kanalan pääty

Grillikodan valu


Muistan kun oltiin tässä vaiheessa menossa grillikodan sisusta oli kesken ja terassi ja mies tekee molempia yhtä aikaa. Ajattelin jo silloin että tää ei tuu tällämenolla valmistuun ikänä.

Valokatteen laitto ruuveilla ei ollut kuulema ihan helppo. Valokateeen kun J sai laitettua tuli kauhee myrsky ja jännättiin pysyykö levyt paikallaan. Hyvin olivat kiinni, ei tarvinut etsiä niitä pitkin kyliä.


J:n omat mietteet: " Kesän rakennusprojekti venähti pitkälle syksyyn - oli olevinaan kiirettä kesällä ja alkusyksystä...Ja kun harrastelija yksin rakentaa, niin suunnitteluuun ja pohtimiseeen menee enemmän aikaa kuin tekemiseeen. Nyt kuitenkin glillikota ja saunan terassi on finaalissa ja lopputulokseen olen ainakin itse tyytyväinen."

"Saunan päätyyn rakennettu terassi ja grillikota - kalustus jää odottamaan seuraavaan kesää..." J. tuumaa.

Iltavalaistus

"Sisälle ei tullut niitä perinteisiä penkkejä eikä ihan perinteitägrilliä...Lattiassa laatan alla myös lattialaämmitys - ei talvemmallakaan palele jalkoja kun lattia ei ole jääkylmä. Pitkähkö valotusaika ylikorostaa pahahsti tuota valaistusta.." sanoo J.
Eli ikkunoiden yläpuolella missä alkaa katto, siellä kulkee lednauhaa ympäri kodan antamassa valaistusta. Valaistusta sisältä sekä ulkoa voidaan myös himmenttää.

"Pieni keittiötaso mahdollistaa paremmin ruuanvalmistamisen ja tarvikkeiden säilyttämisen. Vesijohto ja -hana jää odottamaan seuraavaa kesää." J. kertoo


Ensi vuodelle on jo uudet suunnitelmat listoilla ja nyt vaan odotellaan kevättä että päästään aloittamaan jälleeen uusi vähän isompi projekti.

2 kommenttia:

Aikatherine kirjoitti...

tuli lopputoksesta todella upea ja viihtyisä

Ken Moss kirjoitti...

I love your work, and blog.