keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Ulkohuussi"Hän haluu huussin. Hän haluu kasvimaa. Hän haluu lampaan. Hän haluu lammashaan..." Näin laulaa Jukka Poika :D

Muutama vuosi takaperin kun halusin kanoja, rakennettiin huussin paikalle kanala. Siittä projektista nurkkiin jäi pyörimään Biolan kompostikäymälä eco, kuitenkin rahallisesti sen verran arvokas ja melkein uusi ettei raskinut hävittääkään pois sitä. Niinpä halusin pihan perälle ulkohuussin. J innostui oitis ajatuksesta ja tänä keväänä lumien sulettua hän pani töpinäksi ja homma lähti käyntiin. Vaikka talon ulkovuoriremontti oli yhtäaikaa käynnissä, valmistui huussi aika joutuisasti.


Huussi on väritykseltää harmaa ja rimalaudoituksella. Portaat on painekyllästettyä puuta.


Halusin huussiin ison ikkunan ja pellolle päin jotta voi tarkkailla samalla luontoa siellä istuessa. Erikoisuutena tässä huussissa on aurinkokennolla toimivat valot, jotka syttyvät liiketunnistuksen avulla.
Sisältä väritys on valkoista ja harmaata. Halusin mahdollisimman valoisan huussista jotta kenenkään ei tarvitse pelätä siellä ollessansa. Yleesä ku huussit on pimeitä ja pelottavia paikkoja niin isoille kuin pienillekki. Kakkakummipenkkinä toimivat portaat :D


Sisällä katto on tehty leveästä ulkovuorilaudotuksen jätepaloista eli ponttilaudasta. Katossa on pari upotettavaa ledi lamppua joista valo tulee. Valon teho oli yllättävän tehokas noin pieneksi lampuksi.


Lattia on perinteinen lautalattia. Vessapaperiteline, kuivikesaavi ja lapio. Pönttönväri vähän ensin riiteli muiden kanssa joten ikkunan puolelle laitettiin ruskeaksi petsattu pöytä ja sälekaihtimet.


Näkymä pöntölta oven ollessa auki.


Kaikki metalliosat, saranat ja rivat ym. ovat mustaa takorautaa.

Käsienpesupaikka, pönttö hanalla ja paikalta löytyy myös käsidesipullo.

Terassin kaiteet on tehty ylijäämäpaloista jota jäi saunan ja grillikodan kaiteista viime vuonna.3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten mukava ja inspiroiva blogi sinulla, eksyin tänne ihan sattumalta! Saan paljon hyviä vinkkejä.

Asensitteko vessan aurinkoenergiavalot ihan itse? Oliko vaikeaa - tyhmä kysymys, sillä lukemastani päätellen sulla taitaa olla varsinainen Ihmemies puolisona ;)) Saiskohan häntä vuokralle meille, edes viikoksi, olisi kaikenlaista asennettavaa ja 'pientä pintaremonttia' ;)

Positiivisesti kateellisena ja kovasti ihaillen Keekeläinen

Sus'jolkottelee kirjoitti...

Onpas hieno hyyskä!!!
Kyllä tuolla kelpaa...
Pistän oman vertailuksi kun innostuin hieman sisustamaan=)
http://susjolkottelee.blogspot.fi/search?updated-max=2016-11-04T19:06:00%2B02:00&max-results=5&start=10&by-date=false

Anonyymi kirjoitti...

Aivan uskomattoman hieno huussi! Onneksi olkoon!! Olen googlannut huussikuvia ikuisuuden, koska haluamme mökille jotain kaunista. Huussit kuin harvemmin erottuvat edukseen. Muutta te olette onnistuneet siinä! Pyrimme tekemään jotain samansuuntaista, joten kysynkin jos teillä vahingossa olisi mittoja tallella?

Eipä muuta kuin hyvää kesää ja nautinnollisia istuntoja ;)