keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Kerran S-marketissa

Olen aloittanut vähän isomman projektin... Ei, se se ole mikään kuntokuuri, ei. Ajattelit niin kuitenkin 😃 tunnusta pois 😀

Hain joulukuussa 2017 aikuiskoulutukseen koulunkäynnin- sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajan ammattitutkinnon koulutukseen, joten olenkin ollut nyt opiskelu vapaalla ja työharjoittelussa yläasteella (6.-9. lk)

Eräällä ympäristöopin tunnilla oppilaat miettivät missä riisiä voi viljellä? Kasvoilleni nousi leveä hymy, koska muistin heti pari vuoden takaisen kauppareissun paikalliseen S-markettiin  mieheni kanssa.  Sillä hetkellä elämässäni ajankohtaisena oli kotimaiset tuotteet, jotka ovat tehty ja kasvatettu kotimaassa tai peräti omalla kylällä 😃 sekä myös hiilihydraattien sokerin määrä, joten kovasti luettiin tuoteselostetta ja valmistusmaata. Aikaa siis kului hyllyjen välissä.

Pääsinpä sitten riisihyllylle, jonne parkkeerasin aika pitkäksi aikaa, miehen kerätessä muita ostoksia. Ensin etsin hyllystä tummaa riisiä, jossa on kaikkista vähiten hiilihydraattien sisältävää sokeria, seuraavana tutkiskelin missä riisi oli kasvatettu.
Olin jo lukenut kymmeniä kertoja joka paketin taustan kun mieheni tulee paikalle kysyen "Mitä etsit kun kestää näin kauan?" Katsoin häntä osoittaen hyllyä sanoen, että "En löydä Suomessa kasvatettua riisiä? Tässäkin lukee Risella mutta riisit tulee ihan muualta." Mies katsoo minua totisena ja vähän huvittuneena. Katson takasin ihmeissäni että mitä nyt taas päästin suustani että hän on noin huvittunut asiasta. Kysymysmerkit pääni yläpuolella sekä katseeni kertoo, etten ymmärtänyt mikä tässä nyt oli taas niin huvittavaa ja jatkan pakettien tutkimista. Hän vastaa hymyillen:" Rakas, riisiä kasvatetaan Kauko-Idässä - Kiinassa ja Intiassa. EI Suomessa." Kysyn hämmästyneenä: "Oikeesti?" "Oikeesti 😂"
Jatkamme matkaa kassoille ja aivoistani kuuluu kova rutina. Pääsemme kassalle ja alan pakkaamaan kassia kunnes se lamppu vihdoin syttyy 💡Purskahdan nauruun 😂 ja siitä ei sitten loppua tahtonut tullakkaan 😂.

Ei kommentteja: